05 dec 2019

B12 Duo Actief formule met twee biologisch actieve vormen van vitamine B12 en biologisch actief foliumzuur

B12 is een essentiële vitamine. Tekorten kunnen een veelvoud aan klachten veroorzaken. Vitamine B12 tekort kan zowel bij ouderen als bij jongeren voorkomen.


B12 Duo Actief
Twee actieve B12 vormen gecombineerd met hoogwaardig Quatrefolic® actief foliumzuur zonder de toevoegingen sorbitol en xylitol.

Pro-Vital® gebruikt adenosylcobalamine en methylcobalamine als B12 in de B12 Duo Actief. Deze twee actieve vormen zijn in een juiste verhouding tot elkaar gemengd. Vitamine B12 draagt onder andere bij aan de normale werking van het zenuwstelsel, immuunsysteem en het stofwisselingssysteem. Daarnaast draagt het ook bij aan de vermindering van vermoeidheid en moeheid.

Het innemen van vitamine B12 via het mondslijmvlies (onder de tong) draagt bij aan een optimale opname ervan. Zowel bij mensen als dieren wordt vitamine B12 in het maag-darmstelsel door bacteriën aangemaakt. Het probleem bij mensen is dat vitamine B12 niet goed door het lichaam opgenomen wordt. Mede om deze reden is het van belang dat de mens vitamine B12 via voeding en/of via suppletie binnenkrijgt.

De actieve folaat is de meest biologisch actieve vorm 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF). 5-MTHF is de lichaamseigen vorm waarin folaat in het bloed circuleert. Ook kan enkel de biologisch actieve vorm de hersenbarrière passeren.

Het probleem met foliumzuur is dat bij een vrij grote groep mensen de omzetting naar het biologisch actieve 5-MTHF moeizaam verloopt. Hierdoor kan stapeling ontstaan van niet gemetaboliseerd foliumzuur, iets dat onwenselijk is. In de B12 Duo Actief vind je dan ook folaat van Quatrefolic® dat bestaat uit 5-MTHF dat aan glucosaminezout is gebonden en afkomstig is van topleverancier Quatrefolic®. Foliumzuur draagt onder andere bij aan de normale werking van het immuunsysteem en de psychologische functie.

Drie actieve biologische ingrediënten van de zuiverste kwaliteit in unieke verhouding tot elkaar vermengd, dat is de kracht van Pro-Vital®

Meer informatie
B12 Duo Actief