07 nov 2019

FemmeCare, onze ondersteuning voor vrouwen met hormonale klachten.

Onze FemmeCare is totaal op de schop gegaan. Hormonale disbalans bij vrouwen blijft ook een lastig iets. Mede om deze reden hebben we een unieke compacte formule ontwikkeld met twee vitaminen en twee kruiden die goed samenwerken in de onze nieuwe FemmeCare. Vitamine D3 Quali-D® van DSM en MenaQ7 vitamine K2. Vitamine K2 en D3 zijn vet oplosbare vitaminen met tal van belangrijke functies in ons lichaam. Vitamine K ondersteund onder andere de bloedstolling, vitamine K is ook betrokken bij het functioneren van botweefsel maar ook van hart en bloedvaten.Voor onze botten is er een centrale rol weggelegd voor vitamine K. Deze ligt in het reguleren van calcium en osteocalcine. Mede hierom is het nemen van vitamine K vaak een logischere stap en beter dan het suppleren van calcium. Menaquinone-7 (MK-7) is de natuurlijke vorm van vitamine K2. Deze vorm komt van nature in gefermenteerde kikkererwten.

Vitamine K2 MK-7 heeft een 8 tot 12 keer betere biologische beschikbaarheid dan andere vormen van vitamine K en deze vorm wordt snel en volledig opgenomen in ons lichaam. MK-7 blijft daarnaast ook langer in het lichaam aanwezig en is effectiever dan reguliere vitamine K. Vitamine D is belangrijk voor onder meer onze botten, tanden, spieren en het ondersteund onze weerstand.

Cimicifuga ook wel zilverkaars genoemd is een vrouwenkruid dat de normale activiteit van het vrouwelijke hormonale systeem ondersteunt. Het helpt bij opvliegers, wisselende stemmingen en andere issues die tijdens de overgang kunnen ontstaan. Cimicifuga reguleert de vrouwelijke hormoonhuishouding. Dit komt waarschijnlijk door de remmende werking op de afgifte van luteïniserend hormoon (LH). Dit hormoon wordt in verband gebracht met nachtzweten en opvliegers.

Zilverkaars heeft een bevorderende werking op de doorbloeding in het bekken en stimuleert ook de menstruatie wanneer deze moeizaam op gang komt of uitblijft, bijvoorbeeld na een zwangerschap.

Als laatste is Salvia Officinalis folium toegevoegd. Salvia Officinalis folium is net als de Cimicifuga bij uitstek een vrouwenkruid. Het wordt met succes ingezet tijdens de overgang en stimuleert het vrouwelijke hormonale systeem en helpt tegen (nacht)zweten. Een bijzonder krachtige formule die uitblinkt door zijn eenvoud.

Ondersteun je hormonen op unieke en eigenzinnige wijze, kies FemmeCare van Pro-Vital®.

Meer informatie
FemmeCare