03 apr 2019

Het levensmolecuul Lactoferrine

Lactoferrin Gold 1.8 verpakking (lactoferrine)
Lactoferrin Gold 1.8

Wat is Lactoferrine?

Lactoferrine is glycoproteïne dat wordt geproduceerd in het lichaam van de mens en de meeste zoogdieren. Het woord ‘lactoferrine’ (‘lacto’ – betekent melk; ‘ferrine’ – betekent ijzer) duidt een ijzerbindende verbinding aan die aanwezig is in melk. Van Lactoferrine is echter bekend dat het verschillende andere metalen bindt, waaronder koper, zink, mangaan en vanadium. Lactoferrine wordt continu in ons lichaam geproduceerd. De gemiddelde productie en verbruik bij menselijke volwassenen is ongeveer 60 mg per dag. Lactoferrine wordt aangetroffen in moedermelk en verschillende lichaamsvloeistoffen. Lactoferrine is ook aanwezig in de witte bloedcellen (neutrofielen) en is gelokaliseerd in verschillende weefsels.

Hoe werkt Lactoferrine?

Lactoferrine is een multifunctioneel eiwit dat een rol speelt in diverse zeer vitale fysiologische processen in het lichaam. Als een metaalbindend eiwit bevordert Lactoferrine de biologische beschikbaarheid en zo de absorptie van ijzer en andere spoormetalen. Lactoferrine is bijzonder goed gedocumenteerd vanwege zijn rol bij het versterken van het immuunsysteem. Lactoferrine helpt de natuurlijke immuunreacties van het lichaam moduleren. Plus minus 80% van het immuunsysteem bevindt zich in het spijsverteringskanaal. Van Lactoferrine is aangetoond dat het een belangrijke rol speelt bij de ondersteuning van de spijsvertering. Tenslotte bevordert Lactoferrine de prebiotische activiteit. Het molecuul Lactoferrine helpt de omgeving te bepalen voor de overleving en groei van nuttige microflora “probiotica” in de darm. Lactoferrine helpt zo de omgeving te bepalen voor de overleving en groei van nuttige microflora “probiotica” in de darm.

Waarom Lactoferrine als supplement?

Vanwege abnormale en veelal ongezonde voeding, overmatige stress en/of blootstelling aan een toxische omgeving, zijn onze aangeboren reserves veelal sneller uitgeput dan dat ze hersteld zijn. Als gevolg hiervan kunnen we eindigen met een onbalans of tekort aan Lactoferrine in het lichaam. Gewoon meer zuivel drinken is misschien niet genoeg. De typische concentratie van Lactoferrine die van nature aanwezig is in gepasteuriseerde melk is minder dan 0,1 g / kg; bovendien beïnvloedt de hitte de kwaliteit en zo de functionaliteit van de voedingsstoffen. Dagelijkse aanvulling van Lactoferrine is een manier waarop erop vertrouwd kan worden dat het lichaam voldoende Lactoferrine ter beschikking heeft.

Waarom BioQuad Lactoferrin Gold 1.8®?

In tegenstelling tot veel andere Lactoferrin-supplementen die uit wei of colostrum worden gewonnen, is Lactoferrin Gold 1.8® afgeleid van ultrazuivere en ultragefilterde biologische koemelk. De melk is afkomstig van koeien die leven in een ziektevrije geografische regio in Nieuw-Zeeland. De proteïne wordt geëxtraheerd door een eigen vriesdroogtechniek (in plaats van door verhitting) om zo ervoor te zorgen dat de structuur en werkzaamheid van het eiwit in stand blijft. Er is ongeveer drie liter biologische melk nodig om een enkele capsule (met 60 mg Lactoferrine) Lactoferrin Gold 1.8® te produceren. Als laatste ondergaat de Lactofferine een gepatenteerde driestaps behandeling voor het proces van contaminatie reductie (TCR) om de biologische beschikbaarheid en werkzaamheid van de Lactoferrine op een zo hoog mogelijk niveau te brengen en te houden.

Professor Dokter Narain Naidu

Prof. Dr. Narain Naidu heeft de lactoferrine van BioQuad® ontwikkeld. De lactoferrine van BioQuad®, afkomstig van biologische koemelk, bevat geen lactose en is de enige geactiveerde vorm van lactoferrine ter wereld.

Wat zit er in een capsule Lactoferrin Gold 1.8®?

In elke capsule zit 60mg geactiveerde lactoferrine. Deze geactiveerde vorm van Lactoferrine is de enige ter wereld en ontwikkeld door Professor dokter Narain Naidu. Naast de Lactoferrine zitten er diverse andere ingrediënten in de formule die de werking van de lactoferrine ondersteunen. Dit is zo specifiek dat Professor dokter Narain Naidu veelal zelf bij het productieproces aanwezig is om instructie te geven. Het resultaat is en unieke Lactoferrine. In tegenstelling tot de naam doet vermoeden, zit er géén lactose in de Lactoferrin Gold 1.8®.

Hoe te gebruiken?

Een enkele capsule bevat 60mg en dit is voor een dag als onderhoudsdosering. Deze dosering kan als onderdeel van een regelmatige aanvulling van Lactoferrine voor een normaal, gezond persoon. Afhankelijk van de levensstijl, leeftijd en gezondheidsstatus kan het verhogen van de dagdosering naar twee of drie capsules verdeeld over de dag een goede optie zijn. Lactoferrine Gold 1.8® kan op elk moment van de dag, met of zonder voedsel worden ingenomen.

Waarom exclusief in Nederland via Pro-Vital®?

In den beginne was er een vriendschappelijke band tussen Professor Dokter Narain Naidu en Pro-Vital®. Eens per drie maanden bezochten en bezoeken we elkaar en vanuit deze vriendschap is het idee gekomen om de Lactoferrin Gold 1.8® exclusief te distribueren in Nederland via de artsen, therapeuten en apothekers die via Pro-Vital® werken. Zowel BioQuad® als Pro-Vital® hebben een sterke gedeelde visie op gezondheid, kwaliteit en het willen ondersteunen met kennis van de complementaire zorg.
Bestel Lactoferrin Gold 1.8® in onze webshop Ga naar de webshop