25 feb 2019

Hooikoorts weer…

Het AD kopte begin februari: ‘Last van hooikoorts? Pollen kunnen nu al voor problemen zorgen’. Door de zeer warme december en januari ligt de ontwikkeling in de natuur een maand voor op schema. Mensen die last hebben van hooikoorts moeten eerder dan normaal rekening houden met klachten door pollen van hazelaars en elzen.
Mensen die last hebben van hooikoorts moeten eerder dan normaal rekening houden met klachten door pollen van hazelaars en elzen.
Allerga

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergische reactie van de slijmvliezen van neus en ogen op stuifmeel (pollen) van grassen, bomen of struiken. Hooikoorts heeft eigenlijk niets met hooi en vaak ook weinig met koorts te maken. In eerdere tijden dacht men dat de klachten ontstonden tijdens de hooitijd, vandaar de naam hooikoorts. Klachten die je kunt krijgen van hooikoorts zijn: Branderig en jeukend gevoel in je mond, neus en keel. Niesbuien Droge irriterende hoest. Kortademigheid of een piepende ademhaling. Jeukende ogen, ze voelen branderig aan en tranen voortdurend. Gezwollen oogleden, rood oogwit en overgevoeligheid voor licht. Ook huidklachten kunnen optreden zoals zwellingen van mond en gezicht en netelroos (jeukende rode bulten).

Veel last

Elk jaar weer hebben duizenden mensen in Nederland last van pollen die hooikoorts veroorzaken. Vroeg in het seizoen beginnen met het natuurlijk ondersteunen van het lichaam via suppletie kan het lichaam voorzien van net dat beetje extra dat je dan nodig hebt.

Vitamine C, Zwarte peper en Kurkuma

Zo draagt vitamine C bijvoorbeeld bij tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid en tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress, zwarte peper ondersteund de gezondheid van de luchtwegen en kurkuma is goed voor de huid, keel en luchtwegen. Daarnaast ondersteund kurkuma de reinigende functie van de lever en helpt kurkuma als antioxidant ons immuun systeem.

ESFA

In verband met de ESFS claim vordering (zie ook onze blog claims) is het goed om zelf op onderzoek te gaan welke ingrediënten eventueel positief kunnen bijdragen in de hooikoorts periode.

Ons assortiment

Kijk ook in ons supplement assortiment als onze C-1000 Rapid HR, Curcumin formule of onze Allegra. Uniek en eigenzinnig! Dat zijn de supplementen van Pro-Vital.